Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятната академия "Заедно в час" отвори врати

Лятна академия "Заедно в час"
Снимка: Петя Зунгорлиева
За седма поредна година фондация „Заедно в час“ започва Лятна академия за ученици от I до XII клас. Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители по програма „Заедно в час“. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит.

Лятната академия се провежда в 90-о СУ "Ген. Хосе де сан Мартин" в жк. "Люлин"  и 144-о СУ "Народни будители" в "Младост". За първи път училищният праг ще прекрачат 65 нови обучители. Една от новостите е, че преподавателите са направили междупредметни връзки и са измислили нови предмети, в които се вижда например връзката между "Човека и природата" и българския език.

Люба Йорданова от комуникационния екип на "Заедно в час" отбеляза, че тази година има деца, записани за седма поредна година, тоест такива, които участват от самото начало на Академията.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.