Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33-ма водачи на камиони и автобуси санкционираха пътните полицаи в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС

33-ма водачи на тирове и един автобусен шофьор са глобени за различни нарушения при специализираната полицейска операция в Кюстендилския регион, проведена през миналата седмица по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL). Нарушителите са санкционирани с актове и глоби с фиш.

17 от водачите на тежкотоварните камиони са се движели с превишена скорост, един е бил зад волана след употреба на алкохол, трима са управлявали технически неизправен автомобил, един е бил с неизрядни документи, а 10 са санкционирани за други нарушения. 

Проверените товарни автомобили са 173, като 147 от тях са с българска регистрация, 14 са с регистрация от страни от Евросъюза, а 12 са от трети страни -  извън ЕС. Пътните полицаи са проверили в региона и 30 автобуса, от които един е засечен за нарушение на ограничението за скорост. 

От КАТ-Пътна полиция отчитат голям ефект от монтираната наскоро камера за видеонаблюдение при бензиностанцията на прав участък при село Багренци, където ограничението за населено място от 50 км/час се спазва вече стриктно от повечето водачи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44