Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловен е телефонен измамник, взел 28 700 евро от дете; издирва се друг, взел 700 лева от старица

78-годишна жена от Сливен е станала жертва на телефонна измама. Тя е дала 700 лева по схемата "помощ на полицейски служители за залавяне на престъпна група". По случая е образувано досъдебно производство.

Телефонен измамник, който по същата схема прибрал от момиче над 28 000 евро, е заловен и осъден за една седмица в Царево. 32-годишният Стоян Михалев от Бургас е арестуван след измамата му на 27-и юли, поясни говорителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова:

Представил се е за полицай. Съвместно с екип, "Нова телевзия" извършват операция по установяване на телефонни измамници. Заблудил е детето и детето е било по този начин мотивирано да хвърли през терасата в плик сумата от 28 700 евро.

Момичето се обадило на родителите си, за да разкаже за случилото се, след което те са подали сигнал в полицията. Сумата е възстановена на семейството. Михалев е сключил споразумение с Прокуратурата. Осъден е на затвор от 10 месеца. Той има 6 присъди за различни престъпления.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44