Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест екипа гасят пожар в кравеферма в с. Поповица

| обновено на 02.08.17 в 15:11
Снимка: БТА

Продължава гасенето на пожара до кравеферма край пловдивското село Поповица, на пътя за Чирпан. Шест екипа пожарникари се включиха в потушаването на пламъците. Няма пострадали хора и животни. Горят две стоманобетонни постройки и една спомагателна, в които има около 200 тона бали с люцерна и сено.

Според огнеборците огънят е локализиран, но за пълното му потушаване ще са необходими два дни.

Фермата е собственост на фирма "Елит", която е едно от най-големите в страната стопанства със затворен цикъл на производство. В кравефермата се отглеждат над 5000 животни. Причините за пожара се изясняват.

Първоначално на мястото са изпратени две коли с дежурни екипи от Пловдив и една от Първомай, но необходимостта от много вода е наложила в гасенето на огъня да се включат още четири специализирани коли от Пловдив, каза говорителят на пожарната Цвятко Дешев:

Най-важното за момента е, че пожарът е локализиран в границите, тоест в обема на постройките. Гори груб фураж, бали от люцерна и сено на площ около 5 декара. Единственото нещо, което може да ни създаде проблем в момента, е някаква промяна в интензитета на вятъра, който духа. В съседство има кравеферма, но няма опасност за животните вътре. Тя е на достатъчно голямо разстояние от горящия обект.


Пожар обхвана вилната зона на бургаското село Изворище. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви, уточни кметът на селото Тодор Тодоров. Към момента 5 противопожарни коли се опитват да потушат пламъцитеПътят Банево - Изворище е затворен, информираха от община Бургас. Огънят е близо до пътното платно и това е причина за забраната за движение на автомобили там.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44