Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава гасенето на пожара край Поповица

Жълт код е в сила за 26 области

| обновено на 03.08.17 в 15:26
Снимка: БТА
Продължава гасенето на пожара, избухнал вчера сутринта във фуражните складове до кравефермата край пловдивското село Поповица и обхванал около 5 декара. Екипи на пожарната са били дежурни през цялата нощ.  

Интензитетът на огъня намалява и няма опасност от разрастване на пожара, увери говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев, който уточни , че на мястото работят 4 екипа:
Остават да горят около 40 процента вече от това, което се беше запалило, тоест да кажем, че наполовина са загасени нещата и от пожара, което е унищожено. Само в едната част от сградата, в единия от сеновалите е останало да гори. Искрено се надяваме нещата да приключат до утре.

Огънят беше локализиран вчера по обед, но за окончателното загасяване на пламъците, обхванали над 200 тона груб фураж - бали с люцерна и сено, е нужно повече време, заявиха още от Пловдивската пожарна.

Няма опасност за близката кравеферма. 
Причините за пожара се изясняват.

Опасността от пожари остава и днес. За 26 области в страната е в сила жълт код за високи температури. Единствено за Варна и Бургас няма обявено предупреждение за опасно топло време.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44