Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три версии за пожара в бургаското село Изворище

Разрастването на пожара е можело да бъде предотвратено, смята кметът

Снимка: БГНЕС

Една от версиите за избухването на пожара край бургаското село Изворище е възпламеняване на стъкла и пластмаса. Изгорели са 4 масивни сгради, броят на селскостопанските бараки не може да бъде уточнен. 

Пожарникари и днес гасиха малки огнища, дежурни екипи остават на място.

Огънят в оранжерия за цветя бе потушен едва днес по обед, след като още вчера собственикът ѝ подава сигнал. Щетите са за над 10 000 лева, разказва синът му:

Аз си го спирах вчера сам. Не искаха да ме пускат полицаите. Трябваше да обикалям.

Разпитани са свидетели.

Версиите са три, каза кметът на селото Тодор Тодоров:

Първата е, че са варили компоти, но не можаха да ги намерят хората там. Втората е, че над вилната зона е имало стъкла, други пластмасови бутилки, има възпламеняване, и третата версия не можем да я изясним.

Според кмета, ако ръководството е било по-рано на място, за да поеме оперативната работа, е можело да се предотврати разрастването на огъня:

Да не се позволи пожарът да прехвърли общинския път и да навлезе във вилната зона. С каптажа щеше да се потуши още в 13.30.

Пътят Бургас – Банево – Изворище от снощи вече е отворен за автомобили. Градският транспорт се движи по график, съобщиха дежурните от Общината.

Замерванията на въздуха от експертите на Екоинспекцията в Бургас след възникването на пожара са показали, че няма превишение на нормите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44