Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурите в Ирак ще достигнат 51 градуса следващата седмица

Снимка: БГНЕС

Иракската метеорологична служба предупреди, че следващата седмица температурите силно ще се покачат, достигайки до 51 градуса, предаде Асошиейтед прес.

Обикновено през лятото в Ирак има много тежки горещини, а придобилите ендемични размери спирания на електричеството там правят живота на хората доста труден, когато температурите се покачат. Тези, които могат, отиват на по-хладни места в съседните страни, а тези, които не могат да си позволят да пътуват в чужбина, не излизат навън или ходят да плуват в реките Тигър и Ефрат.

На някои обществени места са монтирани душове за хора, които искат да се разхладят, а някои улични търговци и шофьори на таксита работят с мокри кърпи на главите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44