Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емблематичният кораб на "Грийнпийс" пристига в България

Снимка: Фейсбук

Екоорганизацията "Грийнпийс" пристига в България със свой емблематичен кораб. Той ще акостира на пристанището в Бургас и ще бъде отворен за посещения два дни. 

Емблематичният кораб на "Грийнпийс" пристига в България, след като е бил в Ипсания, Италия, Хърватска и Гърция. Освен като атракция той може да бъде предоставен и на български изследователи. Този екип оглавява Деница Петрова:

Една найлонова торбичка или една пластмасова чашка за кафе, бъркалка, сламка – всички тези предмети, които ние ползваме за минути, след това остават в околната среда с десетки, стотици години. Ако разгледаме колко са морските отпадъци, това е част от програмата на кораба, но също това е нещо, което България като страна е задължена да прави, да има информация за морските отпадъци.

В Бургас корабът ще бъде отворен за посещение от 16 до 19 часа, когато за малки и големи са предвидени работилници за изготвяне на натурална козметика и за правене на хвърчила. След 21 часа ще има и прожекции на филми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44