Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военната прокуратура разследва причините за смъртта на 28-годишен войник

Снимка: Светла Бондова

Военната прокуратура разследва причините за смъртта на 28-годишен войник. Той се е прострелял със служебния си автомат по време на наряд в поделение на Втора тунджанска бригада в село Калояновец. Това потвърди за БНР лейтенант Христо Анчев – заместник военно-окръжен прокурор на Пловдив. 

В старозагорското село Шаново погребаха прострелялия се войник. 

Инцидентът е станал малко след като Бисер поел наряда, затова няма очевидци на случилото се. Той се е прострелял като е захапал дулото на автомата, твърдят близки на войника.

По първоначални данни на следствието става дума за самоубийство по лични мотиви, но се разследва и версията за склонява към самоубийство, макар че няма такива данни. Няма и информация за конфликт между войника и негови колеги от поделението в Калояновец. 

По време на следствието ще бъдат разпитани всички военнослужащи. Бисер е от родопското село Жълтуша, но родителите му живеят в село Шаново. Хората от селото говорят, че той е оставил предсмъртно писмо. За тази година това е втори случай на самоубийство на военен. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44