Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редица турски градове бяха наводнени от поройни дъждове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Южна Европа беше обхваната от гореща вълна. Въпреки топлото време в Истанбул, вчера и тази нощ редица турски градове бяха засегнати от наводнения, причинени от силни дъждове. Пострада столицата Анкара, наводнени бяха къщи и стопански постройки в няколко квартала. Поради многото вода, изляла се от пороя, беше затворен пътят към черноморския град Самсун. Леки автомобили закъсаха и се образуваха опашки от товарни превозни средства. Засегнати бяха и курортните градове Айдън и Анталия, както и намиращият се близо до природния феномен Кападокия град Кършехир. Регистрирани са и щети в Кютахия, прочута с порцелановите си изделия, както и в Коня и Ъспарта.

Метеоролозите предупреждават за опасност от нови силни валежи в 12 области, сред които и някои от вече засегнатите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44