Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменя се планираното драстично увеличение на цената на водата в четири общини в Монтанско

Снимка: БГНЕС

Планираното драстично увеличение на цената на питейната вода в част от общините в област Монтана се отменя. В бизнес плана на местното ВиК дружество беше заложено шоково поскъпване на водата със 120% от 1-ви септември.

С 15-20 процента годишно ще се увеличава цената на водата, доставяна от ВиК - Монтана в четири общини от областта - Георги Дамяново, Чипровци, Вършец и Вълчедръм.

Народният представител от ГЕРБ Монтана инж. Дилян Димитров е провел срещи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Комисията за енергийно и водно регулиране и е договорил промените, които трябва да бъдат заложени в следващите пет години:

Така че да не се отрази много сериозно на хората. Знаете, това са и четирите може би най-малки и бедни общини. Трудно е на хората да разплащат и мога да заявя, че със сигурност това може да се случи  - покачването да бъде постепенно, така че да не се отрази сериозно върху финансовите възможности на хората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44