Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По механизма за гражданска защита на ЕС:

Франция изпрати три самолета в помощ на Италия за борба с пожарите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз е мобилизирал три самолета в помощ на Италия за борба с горските пожари. Това е станало по така наречения "механизъм за гражданска защита", съобщи говорителят на Европейската комисия Мина Андреева.

Трите самолета с пожарни екипи са били изпратени от Франция:

В допълнение се използва Европейската сателитна програма за кризисни ситуации "Коперник", която е в помощ на италианските власти. Италия за втори път това лято задейства европейския механизъм за гражданска защита поради горските пожари. Това е поредно доказателство за европейската ни солидарност в случай на криза в една от нашите страни - членки, допълни Андреева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44