Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът край видинското село Кошава, обхванал землищата на още две села

Пожарите във Видинско през последните дни са засегнали над 400 декара гори

Снимка: БГНЕС

При пълна мобилизация работят пожарникарите във Видин заради многото инциденти през горещите дни. Прекратени са отпуските на служителите, цялата техника се поддържа в изправност. 

Само през вчерашния ден в потушаването на огъня са участвали 11 екипа със специализирани автомобили, каза директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин комисар Станислав Генчев. На помощ на огнеборците са доброволни формирования и служители на държавните горски стопанства от областта. Потушен е пожар до гипсовата мина в Кошава, който е обхванал землищата на още две села:
Между селата Сланотрън, Кошава и Гомотарци, където се беше създала доста сериозна обстановка, свързана с високата температура и средния по сила вятър. В резултат беше застрашено мазутното стопанство на мината в Кошава и даже бяха засегнати част от гумите в завода за преработка на тези изделия. Но благодарение на добрата организация пожарите бяха своевременно ликвидирани и нямаме нанесени сериозни материални щети, каза комисар Станислав Генчев.
Огънят през последните дни е засегнал над 400 декара гори в региона. Описват се нанесените поражения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44