Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европол разби организирана престъпна група за трафик на хора от региона на Сливен

Групата е действала в продължение на години

Снимка: БГНЕС

Европол съобщи за разбиването на организирана престъпна група за трафик на хора в региона на Сливен. Полицейската служба на Европейския съюз е координирала две сложни международни операции срещу престъпниците, които набирали жени от България с цел сексуална експлоатация в Холандия и Белгия.

Групата е действала в продължение на години и е накарала властите на трите държави да формират съвместни разследващи екипи. Арестувани са 13 души. Полицейски акции е имало в Сливен, холандските градове Утрехт, Амстердам, белгийския Антверпен и други. Операцията е била и финансово подпомогната от Евроюст с 90 хиляди евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44