Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападението изглежда преднамерено, полицията има сериозни подозрения за терористичен акт

Автомобил се вряза в група френски военнослужещи край Париж

Шестима са ранени, а шофьорът се издирва

| обновено на 09.08.17 в 15:17
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Шестима военни от френските антитерористични екипи са прегазени от автомобил сутринта в предградие Левалоа-Пере в западните покрайнини на Париж. Всички са настанени в болница. Двама са по-тежко ранени, но без опасност за живота.

Полицията усилено издирва нападателя, който изненадващо се е врязал в групата с голям автомобил, вероятно БМВ, преди да успее да избяга. Нападението явно е умишлено. Това заяви пред телевизия BFM кметът на града Патрик Балкани, въпреки че не се знае на този етап нищо за самоличността и състоянието на шофьора.

Инцидентът е станал в спокоен квартал в центъра на града точно по време на смяната на военните патрули. Шофьорът е бил сам и очевидно е действал преднамерено, с цел да причини възможно най-големи щети. 

Няма данни за стрелба или изявления от страна на нападателя.

Отделът за борба с тероризма на френската прокуратура започна разследване на днешния инцидент, при който кола се вряза във военнослужещи и рани шестима от тях в парижко предградие. 

Разследването е "за опит за убийство във връзка с терористично деяние", съобщиха прокурори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44