Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

EVN нарушила закона, своеволно прихванала дължимите ѝ от НЕК 216 милиона лева

Снимка: БГНЕС

"EVN България Електроснабдяване" е нарушила закона, като своеволно си е прихванала преди три години дължимите ѝ от НЕК 216 милиона лева, затова тя е била наказана с глоба от 1 милион лева, каза председателят на Kомисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов:

Това е максимално възможното наказание съгласно Закона за енергетиката. Комисията не намери достатъчно основания за отнемане на лицензията.

В четвъртък ще станат ясни мотивите, с които Комисията прекрати процедурата за отнемане на лиценза на EVN.

Казусът с другите две електроснабдителни дружества - "Енерго Про Продажби“ и "ЧЕЗ Електро България“, ще бъде разгледан след септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44