Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Кърджали започва оглед на парковете за изсъхнали дървета, след инцидент с бебе

Снимка: БГНЕС

Общината в Кърджали започва оглед на парковете за изсъхнали дървета. Поводът е инцидентът вчера, при който отчупен клон от бряст рани бебе. 

За инцидента е съобщено в социалните мрежи. Според публикациите там, той е станал в обедните часове на централната алея в парк Простор. Това е най-оживеното място в парка, където се събират много майки с деца.
 Клонът паднал върху количката, в която се е намирало 4-месечно бебе. То е повърхностна охлузна рана на бедрото и веднага е откарано в Спешното отделение на болницата. Според лекари, основната тежест на удара е поета от количката и това е предотвратило сериозни травми. Раните на детето са обработени и то е освободено за домашно лечение, съобщиха от болницата.

Служители на общинския отдел "Озеленяване, чистота и благоустройство“ ще обиколят парковете в града и там, където има изсъхнали клони или дървета, те ще бъдат премахнати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44