Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураган връхлетя Северна Италия

Лошо време и в Хърватия

| обновено на 11.08.17 в 12:04
Снимка: Цецо Папазов

Лошо време обхвана Северна Италия. Торнадо създаде редица проблеми в района на Венеция, където 50 души поискаха лекарска помощ.

Ураганът, който връхлетя северната част на Италия, обхващайки алпийската дъга на Апенинския полуостров, нанесе сериозни щети в областите Пиемонте, Ломбардия, Фриули Венеция – Джулия и Емилия Романя. В морските курорти под Венеция като Бибионе, Йезоло и други, около 50 души потърсиха лекарска помощ в местните болници поради травми в резултат на удари от летящи предмети. От гражданска защита отрекоха информацията за изчезнал човек в резултат на урагана, достигнал до остров Албарела, намиращ между Венеция и делтата на река По.

Силна градушка и дъждовни бури бяха регистрирани в Южен Тирол и в Тоскана, където в главния град Флоренция има паднали дървета, мазилки и бе прекъснато подаването на ток. Лошото време създаде големи затруднения и в железопътния транспорт, като връзката между Флоренция и Венеция имаше закъснение от над три часа.

Жълтият код остава в сила през тези часове за Северна Италия. В южната половина на страната духат силни ветрове и на места има краткотрайни бури.

Бурята се премести и във вътрешността на Хърватия и предизвика истински хаос в столицата Загреб. Повредени са трамвайни линии, изкоренени са десетки дървета, които пречат на движението по булевардите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44