Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама български моряци са задържани край испанския град Алмерия на кораб с 18 тона хашиш на борда

| обновено на 11.08.17 в 18:42
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама български моряци са били задържани край испанския град Алмерия на кораб, на който са открити 18 тона хашиш. Според агенция ЕФЕ корабът "Лейди Бос“ е плавал под флага на Коморските острови и е бил прихванат около 60 км от крайбрежието на Алмерия. При акцията е задържан 13-членният екипаж, сред който са двама българи и 11 украинци.

Операцията е била извършена от испанските власти и европейската гранична агенция ФРОНТЕКС. Корабът е бил взет на абордаж.

Акцията е започнала още преди седмица, когато плавателният съд е бил забелязан от въздуха край Северна Африка на място, където обикновено се товарят наркотици.

18-те тона хашиш били разпределени в 600 бали.

Арестуваният кораб е на пристанището на Алмерия, а моряците ще бъдат предадени на съд.

От Министерството на външните работи потвърдиха за "Хоризонт" за задържането на двамата български моряци край Алмерия. Уведомление за това е постъпило от испанските власти в българското посолство в Мадрид. В процес на уведомяване са и близките на задържаните.

Двамата български моряци  не са потърсили съдействие от посолството ни в Мадрид. От Министерството на външните работи съобщават, че ако такава молба бъде отправена, от екипа на мисията ни имат готовност да помогнат с осигуряването на правна защита.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44