Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд в Дупница постанови "пробация" за бившия шеф на общинската болница

Росен Тимчев е обвинен, че е представил фалшива диплома за завършен здравен мениджмънт, за да заеме поста "управител" на болницата

Росен Тимчев беше шеф на закъсалата финансово болница в Дупница от 29 февруари до 5 декември миналата година, без да има съответна правоспособност. Той признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата. В хода на досъдебното производство на Тимчев беше наложена мярка парична гаранция от 1000 лева, за която той представил фалшиво платежно, че е била внесена. В месеците, докогато беше управител, Тимчев сключил договори, които ощетили болницата, коментират хора от екипа на здравното заведение. Общинската болница в Дупница е с около 1 милион и 200 хил. лева задължения. Тя оцелява благодарение на банков кредит от 1 милион лева, гарант по който е общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44