Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки на полицията и Агенцията по приходите установиха редица нарушения в "Слънчев бряг"

Снимка: БУЛФОТО

Проверките на полицията и Агенцията по приходите в "Слънчев бряг" установиха нови нарушители и през изминалата нощ. Отнета беше озвучителната апаратура на още една открита дискотека в курорта.

Данъчни нарушения, манипулация на данни за оборотите, издаване на неистински касови бонове, както и редица други нарушения са установени в "Слънчев бряг" при съвместните проверки на полицията и приходната агенция през изминалата нощ. Агенцията по храните установи нови случаи на продукти с неясен произход, както и такива с изтекъл срок на годност. В някои от обектите се работи без здравни книжки и трудови договори. Констатирани са нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Проверките са под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в Координационния съвет по туризъм.

Проверките и спирането на музиката в едно от популярните заведения провокираха недоволството на туристи. 

Държавата има много по-сериозни проблеми, пречите на туризма, с тези думи беше посрещнат вицепремиерът Валери Симеонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44