Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В лагера на Бялото братство в Рила вече има около 300 последователи на Петър Дънов

Снимка: Кирил Фалин

Около 300 последователи на Учителя Петър Дънов са вече в лагера на Бялото братство при шестото, Рибното езеро в Рила в подготовка за кулминацията - танца Паневритмия, който от десетилетия се прави на Седемте езера на 19 август. Това съобщи за БНР комендантът на палатковия комплекс и лагера Димитър Първанов.

Всеки ден установилите се в лагера почитатели правят за около час-два своята паневритмия при така нар. молитвен връх наблизо - преди на 19 август няколко стотици дъновисти от страната и целия свят да се включат в ритуала на изгрев слънце, когато Бялото братство посреща Нова година. Дните до събота са напрегнати в подготовката на Паневритмията, прогарамата се изпълнява стриктно, каза Първанов. През почивния ден дъновистите се запознали на терен с растителното и биогразнобразието по циркуса. Експерт от Националния парк "Рила" е направил беседа с участниците за биоарсенала на Седемте езера. Междувременно е направен график по групи за голямото почистване на района на Езерата - всяка група ще почисти около бреговете и маршрутите по някое или за няколко от езерата. Това ще стане на 17 август. Събраното след големия наплив на туристи и планинари ще бъде транспортирано до градското сметище край Сапарева баня.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44