Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Еър Берлин" започна процедура по фалит

| обновено на 15.08.17 в 18:36
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втората по големина германската авиокомпания "Еър Берлин" обяви фалит. Собственикът на 30 процента от акциите в нискотарифната самолетна компания, базираната в Абу Даби авиокомпания "Етихад", е отказал ново финансово подпомагане. Въпреки започналата процедура по фалит, Еър Берлин продължава да изпълнява полетите си, включително и между Германия и България.

Благодарение на краткосрочен кредит от германското правителство в размер на 150 милиона евро "
Еър Берлин" продължава да лети. Това обяви днес икономическият министър Бригите ЦюприсС помощта на този кредит авиокомпанията може да продължи да изпълнява полетите си. Както знаете, Еър Берлин и Луфтханза преговарят за продажбата на част от нискотарифната компания. Преговорите вървят добре и още през следващите месеци очакваме положително решение, коментира Цюприс.

Самолети на фалиращата компания бяха прехвърлени още преди месеци към нискобюджетното подразделение на "Луфтханза" - "Юроуингс".

Правителството в Берлин аргументира решението за финансова помощ с факта, че все още се намираме в активния летен сезон и фалитът на авиокомпанията би застрашил пътуванията на хиляди туристи. Днешната „спасителна“ акция позволява на "Еър Берлин" и дъщерната "Ники" да продължат да изпълняват полетите си по разписание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44