Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен се изграждат пет нови детски площадки

В Плевен се изграждат пет нови детски площадки. Средствата са по европейски проект и са в размер на  920 хиляди лева. 

Изцяло се променя обликът на Градската градина, където се предлагат и най-атрактивните занимания за отдих на плевенчани. 

Ремонтът на градската градина трябва да приключи до месец октомври. Промените обхващат близо 12 500 квадратни метра пешеходна зона и над 19 000 зелени площи. За първи път се изгражда специално място за скейтборд, а новите пет детски площадки в града ще предложат модерни и красиви съоръжения за игри. 

Кметът Георг Спартански обаче изрази притеснение за опазването им: 
Имаме печалния пример да се открива детска площадка и на сутринта половината да я няма. Ако се потрошат и петте нови площадки по европейския проект, които трябва да пазим пет години, не знам откъде ще извади Община Плевен 920 000 лева. И ме питат защо Инспекторатът не глобява? Не може да се очаква от 15 момчета да свършат работата на цяла национална полиция, а и няма и 10 полиции, които да свършат това, което с елементарно възпитание и култура някои индивиди могат да спестят на останалата част от обществото.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44