Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборец от Свищов получил топлинен удар при гасенето на пожар

Снимка: архив, БГНЕС

Огнеборец от Свищов е получил топлинен удар при гасенето на пожар на сухи треви в село Орeш. Пострадалият е в стабилно състояние, освободен е за домашно лечение.

Петима огнеборци и два противопожарни автомобила се отзовали на сигнал за пожар на сухи треви в покрайнините на свищовското село Ореш. В гасенето се включили и местните хора, и доброволното формирование на общината, защото имало опасност огънят да се прехвърли върху близките 10 къщи. Пожарът е ликвидиран и къщите на хората са спасени. Като причина за запалването се сочи небрежност при боравене с открит огън.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44