Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Православната църква почита Успение на Свети Иван Рилски

| обновено на 18.08.17 в 12:18
Снимка: БГНЕС

На 18 август Българската православна църква почита Успение на Свети Иван Рилски. Това е един от трите дни в църковния календар, посветен на покровителя на българите.

Литургия в памет на Свети Иван Рилски беше отслужена в Рилския манастир. Светата обител е основана от най-почитания български светец.

Стотици миряни от цялата страна, поклонници, сред тях и много чужденци - арменци, руснаци, хора от азиатските страни, дойдоха за Деня на Св. Иван Рилски в светата обител, която той е основал и чийто патрон е. Службата продължи до обяд.

Полицията създаде организация, за да могат многото автомобили да паркират. Пространството в манастира и около него се охранява от около 100 униформени и цивилни полицаи.

Празнично богослужение имаше и в Софийската духовна семинария "Свети Иван Рилски". 

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44