Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Петров потегля на нова експедиция за зоологични материали в Непал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Три седмици след като се завърна от успешно изкачване на връх Гашербрум 2 в Пакистан, алпинистът Боян Петров се отправя на нова експедиция. Този път той ще атакува 8-хилядника Даулагири, в Непал. Това съобщи пресцентърът на БАН, където Петров работи като зоолог.

Преди заминаването си той се е срещнал с председателя на БАН акад. Юлиaн Ревалски и с директора на Националния природонаучен музей проф. Николай Спасов. На срещата Петров е споделил, че планира да донесе зоологични материали.
   
Благодарение на експедициите му днес в музея се съхранява най-богатата колекция от високопланински безгръбначни животни в света.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44