Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят към Преображенския манастир в ремонт

Еденственатата транспортна връзка със светата обител не е ремонтирана от 70-те години на миналия век

Снимка: Здравка Маслянкова

Започна ремонтът на пътя към Преображенския манастир край Велико Търново. Отсечката от два километра и половина е единствената транспортна връзка със светата обител.

Финансирането в размер на 250 хиляди лева е от държавния бюджет. Ще се направи фрезоване на старата настилка, изграждане на пътни банкети и отводняване, както и преасфалтиране.

Пътят е изграден през 1935-а година. Единственият му досегашен ремонт е полагането на тънък слой асфалт през 70-те години на миналия век. Пътят е изровен, върху него са паднали големи скални късове. 

За първи път от 30 години насам се асфалтират и пътища в села на родопската община Доспат. Инвестицията е в размер на 2 милиона лева, съобщи кметът на Доспат Елин Радев. Планирано е и изграждането на тротоари.




  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44