Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Това лято пожарите в областите Шумен и Търговище не са нанесли сериозни щети

Снимка: БГНЕС

Пожарите в областите Шумен и Търговище това лято не са нанесли сериозни щети. Това обяви директорът на Дирекцията по горите в Шумен Емил Гелов

Единственият пожар с щети беше преди дни на Шуменското плато, където изгоряха 8 декара иглолистни гори. За да няма сериозни последици от запалванията, основна роля има доброто взаимодействие с противопожарните служби и групите за гасене, посочи директорът на  Регионалната дирекция по горите в Шумен инженер Емил Гелов:

Възникналите пожари в близост до границите на горските територии се локализират и потушават още преди да навлязат в гората. Друга причина е наличието на голямо количество широколистни гори, където пожарите не могат да нанесат такива сериозни щети. Също причина е значително намаленото палене на стърнища.

Гелов призова за спазване на мерките за пожарна безопасност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44