Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Купуването на нов тип изтребител за армията не може да отпадне

Проблемите на военноморските сили могат да бъдат решени чрез увеличаване на бюджета, добави президентът

| обновено на 21.08.17 в 16:33
Снимка: БГНЕС

Купуването на нов тип изтребител за армията не може да отпадне, заяви в Бургас президентът Румен Радев. Така той коментира казаното по-рано от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, че преди да се премине към купуването на нови самолети, могат да се ремонтират и модернизират наличните МиГ-29.

Румен Радев заяви още, че МИГ-29 не предоставя съвременни бойни способности и не е съвместим с партньорите ни:
 

Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет. Първо, трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава вече да преценим за колко време, според доставките на този нов самолет, ние ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МиГ-29.

Президентът определи още като необходимо:

Превъоръжаването на флота с новите модулни многофункционални патрулни кораби, разбира се, и с ремонта на сегашните кораби, за което вече има наистина осигурен бюджет.Снимка: Десислава Златева

Значението на Черноморския регион непрекъснато нараства. Тук се пресичат геополитически интереси, а това означава да имаме силни военноморски сили, заяви днес президентът Румен Радев след разговор с командния състав. Според държавния глава могат да бъдат решени всички изложени проблеми, но:

Това няма как да стане без увеличаване на бюджета. Този бюджет трябва да бъде разходван разумно, но и своевременно.


Президентът положи цветя пред паметника на загиналите матроси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44