Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на плевенския квартал "Дружба" с подписка в Общината срещу изсичането на над 20 дървета в района

Снимка: архив

Причината да бъдат премахнати е изграждането на нова детска площадка, която е предвидена по европейски проект.

Над 300 семейства, които живеят в три блока, протестират срещу изсичането на 20-годишни дървета, посадени от тях, каза Мая Мичева за "Хоризонт". И днес се грижат за дърветата. Проектът е одобрен преди три години. Те разбират за него, когато идват работниците преди дни, допълва Мая Мирчева:

Да, съгласни сме за площадка, но да се запазят дърветата. Те ще се изрежат по проект и ще се насадят четири нови, които след 20 години ще хвърлят сянка. Ние започнахме подписка, която ще внесем като възражение до Общината. Надяваме се да ни чуят. Нашата идея е да получим компромисно решение – да се включва и площадката, но да се запазят и дърветата. Те хубаво ще направят площадка, но кой ще си изведе детето навън в този пек без сянка. Не е премислено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44