Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При въздушните удари на водената от САЩ коалиция над сирийския град Ракка са загинали над 40 цивилни

Автор:
Кюрдски бойци, воюващи с "Ислямска държава" в Ракка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 40 цивилни, повечето от тях жени и деца, са загинали вчера при въздушни удари на водената от САЩ коалиция над сирийския град Ракка, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. През последните седем дни са загинали близо 170 мирни жители на града, в който са се укрепили джихадистите от групировката „Ислямска държава“.

Представител на коалицията потвърди, че въздушните удари над Ракка са станали по-интензивни след освобождаването на иракския град Мосул миналия месец, но добави, че командването прави всичко възможно да сведе невинните жертви до минимум.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44