Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партии в Германия се страхуват от "фалшиви новини" в социалните мрежи

Германски партии се опасяват, че подобно на други страни и в Германия ще има вълна от "фалшиви новини" в навечерието на парламентарните избори.

Очаквам значителен ръст в социалните мрежи, заяви шефът на предизборния щаб на Зелените Роберт Хайнрих в интервю за в-к "Райнише пост". Той допълни, че партията е изградила собствена мрежа от 2600 активисти, които да следят и оборват умишлено публикувани фалшиви новини в социалните медии.

Опасения от разпространението на умишлено подвеждаща информация изразиха и от централата на Социалдемократическата партия, но от там не смятат да предприемат ответни мерки. 

Християндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел пък обяви, че няма страх от "фалшиви новини".

В допитванията месец преди вота на 24-ти септември убедително водят християндемократите, които могат да разчитат на подкрепата на около 38% от избирателите. Социалдемократите на претендента за канцлерския пост Мартин Шулц имат доверието на близо 23% от имащите право на глас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44