Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В шест училища в община Тервел ще има маломерни и слети паралелки през новата учебна година

Причината е в недостига на повече от 140 деца за покриване на стандартите на Министерството на образованието

Снимка: архив

На предстоящото си заседание общинският съвет на община Тервел ще вземе решение за сформирането на маломерни и слети паралелки в шест училища. Кметската управа предлага да бъдат сформирани 26 маломерни паралелки и две предучилищни групи с по-малко от необходимия брой деца. Налага се да бъдат въведени и смесени паралелки, като учениците от втори и трети клас от обединеното училище „Петър Берон“ в село Коларци, например, ще учат в една стая. Тенденцията за намаляване на учениците в община Тервел през новата учебна година засяга и основните училища в селата Зърнево, Орляк и Нова Камена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44