Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Всички вестници поставят на централно място резултатите от посещението на френския президент у нас.

акроподкрепа от Макрон", това е заглавието под трите снимки на първа страница на 24 ЧАСА. България е в Шенген до края на годината, съобщава изданието в статията, посветена на разговорите на френския президент с българския държавен глава Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

ТРУД добавя, че нови правила за транспортните фирми ще се пишат след дълъг  и обстоен диалог, докато директивата за командировките в ЕС трябва да е готова до края на годината.

България подкрепи Франция за отмяна на социалния дъмпинг, промените се оспорват най-вече от Полша и Унгария, извежда СЕГА.

Четири села бяха спасени от изпепеляване, благодарение на повече от 500 пожарникари, горски, военни и доброволци, които гасиха пламъците в Кресненското дефиле, пише 24 ЧАСА. Проблемни остават два фронта на огъня - в посока Национален парк Пирин и селата Стара Кресна и Ощава. Няма пряка опасност за хората, пише още вестникът.

МОНИТОР пише: "34 тона сладолед и майонеза с фипронил забъркали 2 фабрики. Търсят опасната стока в 2 хиляди магазина". Цитирано е изявлението на д- р Камен Николов от Агенцията по храните, че първо се открива, а после се решава какво нарушение има.

Вестниците акцентират и на подготвяната забрана да се пуши наргиле, в момента пропуск в закона го позволява и за деца, защото се третира подобно на храна и забавление. Според експерти употребата на наргиле е по -опасна от цигарите, защото с него се поемат токсини.

ТЕЛЕГРАФ извежда  информация за печалбата на уличните музиканти в София - 100 лева на час припечелвали някои от най- добрите, застанали до метростанциите. В столицата те трябва да получат разрешително, а в Русе и Стара Загора плащат и тротоарно право.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44