Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен се роди петото бебе ХАЙФУ

Снимка: БГНЕС

В Плевен се роди петото бебе ХАЙФУ, след специално лечение на майката. Предстои създаването на първата академия в Европа за ХАЙФУ обучение, съобщи доц. Добромир Димитров – заместник-декан на факултет “Медицина“ в Плевен и ръководител на ХАЙФУ – Център „Света Марина“.

Виргиния Георгиева е петата майка на здраво дете след успешно ХАЙФУ лечение. Жената е имала миомна болест, каза доц. Добромир Димитров. Първоначално, след поставената диагноза за миомен възел с размери около 10 сантиметра, е получила предложение за оперативно лечение, което означавало отстраняване на матката и невъзможност за раждане. Виргиния проучила други възможности и се доверила на д-р Димитров и на хирургията без скалпел, т.е. чрез изгаряне – метод, който от 2012 гадина, засега единствено в Югоизточна Европа, се прилага в Плевен. Доц. Димитров каза:

Тук е мястото да кажа, че имам идеята за създаването ХАЙФУ академия, която да е първата за Европа, т.е центърът в Плевен да се превърне в база за обучение на ХАЙФУ специалисти от други европейски страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44