Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33-годишен плевенчанин победи в скоростното изкачване на връх Ботев

Снимка: Архив
33-годишният плевенчанин Галин Маринов е победителят в скоростното изкачване на връх Ботев в Стара планина.

Стотици любители на планината отбелязват 122 години от началото на туризма в България. Организатор на празника е туристическо дружество "Кайлъшка долина" - Плевен.

Само за час и две минути Галин Маринов покори върха от хижа "Плевен". Той се изкачи с приблизително 15 минути преднина пред останалите:

Този резултат е може би най-доброто време, което е правено за изкачването на връх Ботев. По стари документи се опитахме да намерим кое най-доброто време, засега мисля, че никой не е свалял под час и, ако някой се доближавал, мисля, че се е доближавал до моето време, което е в момента.

Настроението ми е прекрасно. Винаги, когато съм в планината съм достатъчно зареден и съм винаги усмихнат, пълноценен
, казва мъжът.


Втори е Румен Димитров, трети Милен Йорданов. Единствената дама е Грета Борисова - състезателка по ориентиране. Скоростното й изкачване е за 99 мин.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44