Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активисти и симпатизанти на левицата участваха в традиционното събиране в местността Жабокрек

Снимка: Кирил Фалин

Стотици активисти и симпатизанти на БСП и левицата от цяла Югозападна България се събраха в местността Жабокрек, под Рилския манастир, за да отбележат  73-годишнината от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд срещу правителствени обекти.

Сред участниците в митинга беше и партизанинът от Босилеградския партизански отряд, 90-годишният Райчо Стоев. Стоев е единствен жител на кюстендилското гранично село Брест. Той не скриваше вълнението си:

Тук се проведе една акция, която е забележителна.

На традиционното събиране говори заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП от Кюстендилския регион Валери Жаблянов:

Днес общонародната собственост не просто е разграбена, тя се унищожава. Тази политика трябва да бъде прекратена, за да има България благосъстояние, да има бъдеще и тези хора, които напускат България, да се завърнат в нея. Необходима е победа на изборите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44