Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозен спад в одобрението на френския президент Еманюел Макрон

| обновено на 27.08.17 в 18:10
Еманюел Макрон
Снимка: БГНЕС

Срив в рейтинга на президента Еманюел Макрон отчитат социолозите във Франция. Ново проучване, изготвено за "Журнал дю Диманш", показва, че неодобрението към френския президент е нараснало до 57 процента, което е с цели 14 пункта повече спрямо юли. Удовлетворение от работата на президента центрист са изразили 40 процента от запитаните – с 14 пункта по-малко от предишно проучване.

Проучването е удар срещу водената от Макрон политика, се казва в коментарите. Френският президент среща сериозен отпор от синдикатите заради намерението му за реформа в трудовото законодателство. Редица профсъюзни лидери вече обявиха стачна готовност за средата на септември.

Говорителят на правителството Кристоф Кастанер заяви готовността на правителството да извърши необходимите реформи, дори това да е за сметка на спад в доверието сред французите.

Според резултата от допитването повечето избиратели не са удовлетворени от работата на държавния глава, съобщи Ройтерс. Това е обрат за Макрон, който преди по-малко от четири месеца се радваше на съкрушителна изборна победа, отбелязва агенцията.
Спадът в популярността на Макрон от месец май насам е по-голям от този на предишния президент Франсоа Оланд за същия период от управлението му. Анкетата сочи ход надолу и при доверието в премиера Едуар Филип


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44