Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинали и двама ранени българи при катастрофа в Унгария

| обновено на 27.08.17 в 19:25
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно утре ще бъде извършена животоспасяваща операция на момичето, което беше ранено тежко при катастрофата в Унгария вчера. При сблъсъка на лек автомобил с български граждани и туристически автобус с полска регистрация на главен път в района на граничния пункт Райка - Оросвар загинаха родителите на момичето, а съпругът й е настанен в болница с леки наранявания.

Предстои лекарският екип в болницата в град Дьор да вземе решение за бъдещите стъпки по стабилизирането на 25-годишната жена. Съпругът й е в стабилно състояние.Техни близки вече са пристигнали в лечебното заведение. От болницата ще информират българското посолство в Унгария при всяка промяна в състоянието на пострадалите.

Първоначално от МВнР съобщиха, че при катастрофата са ранени две млади жени, но след корекция в протоколите от унгарските власти, предоставени на българската димпоматическа мисия, стана ясно, че ранените са мъж и жена.

При удара автомобилът е излетял в тревната площ до магистралата. Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват. Според унгарската полиция българите са пътували за Словакия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44