Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в Мелник изпепели къща и засегна гора

Овладяха и малки пожари край Сливен

Снимка: Кети Тренчева

Овладян е пожарът в Мелник, който тръгна от запалена къща и обхвана хълма на изхода от града в посока Рожен. Три екипа на пожарните служби в Сандански и Петрич все още гасят огъня, но са предотвратили  разпространението му към  гората и близките къщи.

По първоначална информация, която потвърди за „Хоризонт“ кметът на града Наско Петев, местен жител, който има здравословни проблеми, е запалил къщата си, а заради сухото време и вятъра огънят е тръгнал бързо по баира, като е обхванал и малка част горска територия.

Сигналът за пожара е бил подаден на телефон 112.

За случая бе уведомен и главен комисар Николай Николов, който ръководи оперативния щаб на големия пожар в Пирин над Кресненското дефиле. 

Пожар гори и в местностите Бармук баир и Батмиш край Сливен. Няма опасност за близките населени места. Огънят е овладян, увери областният управител Чавдар Божурски. В борбата с огъня са се включили и военнослужещи от състава на Сухопътните войски.

Запалили са се сухи треви и в коритото на река Марица в Пазарджик, но пожарът бързо е бил овладян. Засегнатата от огъня площ е не повече от 10 квадратни метра, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.  На кръговото кръстовище при моста на река Марица няма задимяване и водачите могат да се движат спокойно в тази част на града. Няма никаква опасност и за намиращата се в района бензиностанция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44