Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свищовската прокуратура проверява некачествен ВиК ремонт

Магистралният водопровод от Вардим до Свищов, който е в гаранция, непрекъснато дава дефекти, а свищовлии пият вода от стария

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Свищов започна проверка на новия магистрален водопровод от село Вардим до общинския център. Заради некачествени материали, съоръжението не работи от седем години.

Държавното обвинение се е самосезирало по сигнали, че магистралният водопровод от Вардим до Свищов не работи, а това може да доведе до воден режим за крайдунавската община.

В съоръжението бяха вложени повече от 2 милиона лева - от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и заем, изтеглен от община Свищов.

Водопроводът непрекъснато дава дефекти, затова свищовлии пият вода от стария, който е силно амортизиран, а това води до влошаване качеството на питейната вода.

Заради лошото състояние на новия водопровод, ВиК "Йовковци" отказва да го приеме като актив. Водопроводът все още е в гаранционен срок и се очаква строителят да отстрани дефектите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44