Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват планови ремонти на газопроводите, които доставят синьо гориво към Балканските страни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Започват планирани ремонти по газопроводите от балканското направление, по които се транзитира и доставя природен газ в Украйна, Молдова, Балканския регион, включително и България и Турция, съобщиха от Българския енергиен холдинг. 

Руските компании "Газпром" и "Газпром експорт", както и операторите на преносните мрежи от балканското направление, сред които и "Булгартрансгаз", ще гласуват графика за провеждане на ремонтните работи, като това е свързано с изменение на режимите на доставка на синьо гориво. 

Ремонтите ще продължат 96 часа и ще бъдат проведени в периода от 29 август до втори септември 2017 година. Необходимите количества синьо гориво за българските битови и промишлени потребители, както и за топлофикациите, "Булгаргаз" ще осигури от газовото хранилище Чирен. Заявените количества са в размер на 3,4 милиона кубически метра на ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44