Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственик на автомат за кафе простреля 15-годишно момче

Снимка: Радио Шумен

Собственик на автомат за кафе в Брегово простреля с въздушна пушка 15-годишно момче. Причината - заподозрял него и приятеля му, че искат да оберат машината.

Момчето е настанено за наблюдение в хирургията на видинската болница, откъдето по-късно е освободено. На свобода е и стрелецът, след изтичане на задържането му за 24 часа.

Инцидентът е станал късно вечерта в неделя. Венцислав Бордияшев видял младежите до машината, която според думите му през последния месец е разбивана почти през ден.

Бутнах едното. Бутнах и другото. Стрелях с пушката във въздуха и ги изгоних. Казах им да изчезват, че ще ги пребия. Питах ги защо пипат машината. Това беше.

Двамата потърпевши Златко Златанов и Виктор Красимиров твърдят, че били спрели до автомата, за да си говорят.

Тъкмо да си изберем нещо от машината и той дойде с пушка. И ни каза да лягаме на земята.  Ние легнахме. Не знаехме за какво става въпрос. Ние просто седяхме до машината, а той си помисли, че крадем нещо.

15-годишният Златко е уцелен с въздушната пушка в областта на корема. Според мъжа, който е стрелял, изстрелът е от рикошет. В негова подкрепа днес жители на Брегово започнаха подписка. Оръжието, което не било регистрирано, е иззето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44