Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ издирва терорист на ИД в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американското правителство обяви Салим Мустафа Мохамед ал-Мансур за специално издирван по целия свят по обвинения в тероризъм и замрази активите му. Смята се, че Ал Мансур е финансовият емир на групировката "Ислямска държава“ в иракския град Мосул.

От началото на тази година Мансур се е прехвърлил в Турция, но и от тази страна е продължил работата си за екстремистката организация. 
Според данните на финансовото министерство във Вашингтон Мансур е помогнал за прехвърлянето на стотици хиляди иракски динари към терористичната организация през 2014 г. На следващата година се е занимавал с изпиране и трансфер на пари към групировката, а от средата на 2016 г. е отговорен за търговия със суров петрол, извличан от джихадистите от находища в Сирия и Ирак.

С
анкциите срещу Мансур включват забрана на американски лица или фирми да работят с него. Мерки срещу него вече са били предприети от иракското правителство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44