Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоорганизация ще предложи защита на пастира, уличен за пожара в Кресненското дефиле

| обновено на 30.08.17 в 19:35
Снимка: Кети Тренчева

Пастирът Костадин Митев, за когото прокуратурата твърди, че е причинил по непредпазливост големия пожар в Кресненското дефиле с хвърлена цигара, остава за постоянно в ареста. Решението е на Районния съд в Благоевград.

Междувременно председателят на Фонда за дивата флора и фауна Емилиян Стойнов съобщи пред радио Благоевград, че неправителствената организация ще осигури правна защита на Митев:

За нас е важно да се установи истината. Дори да е стартирал пожарът по такъв начин, както се твърди, след това е учудващо как с толкова сили и средства не можа да бъде загасен цели пет дни и че съвпада точно с предпочитаното трасе за магистрала. Малко е странно, да.


Ако бъде признат за виновен, пастирът може да бъде осъден на до 5 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44