Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Албена" е домакин на "Училище за здраве"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За пета поредна година курортният комплекс "Албена" ще бъде домакин на „Училище за здраве“. То започва днес и ще продължи до 6-и септември. Негови организатори са Българското сдружение за проучване на затлъстяването, Българската академия на науките и ръководството на курорта. Целта е училището в черноморския ни курорт да се разпространи и в други части на страната.

По време на „Училището за здраве“ родителите и техните деца ще преминат обучение за принципите на здравословния начин на живот, балансираното хранене и физическата активност. На всички участници ще бъдат направени измервания на телесна маса, риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет тип II.

България е на пето място в Европа по детско затлъстяване. Тревожна остава тенденцията децата ни да консумират прекомерно захарни изделия и напитки, готварска сол, както често да консумират алкохол преди пълнолетие.

Една от целите на „Училището за здраве“ в черноморския ни курорт е то да се разпространи и в други градове в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44