Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем души са ранени при експлозия на бомба в района на турския град Буджа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем души са ранени при експлозия на бомба в района Буджа в западния турски окръг Измир. Взривното устройство е било поставено в контейнер за боклук и е избухнало около 8 часа при преминаването на автобус, превозващ служители и надзиратели в затвора Къръклар, намиращ се в друг район на града. Затворът е от т.нар. Ф-тип, т.е. в него има и затворници, които са държани в изолация. Ранените са транспортирани до различни болници в района. Състоянието на един от пострадалите е много тежко и той е загубил крака си. Петима от ранените са в сериозно състояние, но без опасност за живота.

На мястото на експлозията са пристигнали медицински и полицейски екипи. Провежда се разследване. Засега никой не е поел отговорност за атентата, няма и официална информация от властите по въпроса, но се предполага, че той може да е дело на организацията "Ястреби за свободата на Кюрдистан", известна с акронима си ТАК. Нейният почерк включва организиране на бомбени атаки в западните части на Турция.​

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44