Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинарите във Велико Търново отпуснаха пари за застрашено училище

Снимка: БНР
Общинският съвет във Велико Търново отпусна 35 хиляди лева финансова помощ за Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в града. Това ще спаси спаси училището, което от години съществува с маломерни паралелки

Великотърновската хуманитарна гимназия е второто открито средно училище в България след Априловската гимназия. В последните години учебното заведение не може да се издържа с делегирания си бюджет, а учениците намаляват. Наесен там ще учат общо 41 деца в четири паралелки.

Гласуването на финансовата помощ предизвика остри дебати сред великотърновските общински съветници. Мирослав Трифонов посочи:

Да продължаваме да даваме пари, а децата да намаляват, не е достатъчно разумно.

Стефан Михайлов коментира:

Цял живот, ако трябва, ще даваме пари за образование.

Общинският съвет изиска ръководството на училището да представи план за неговото бъдеще.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44