Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Кочериново заявиха готовност за крайни форми на протести

Общинският съвет в Кочериново проведе заседание на открито в знак на протест срещу водния режим в района, който трябва да продължи до 15 септември. Вчера недоволни жители блокираха пътя за Рилския манастир с искане за незабавно решаване на проблема с водата.

На откритото заседание на Съвета до пътя за Рилския манастир се събраха над 50 местни жители, които се оплакаха, че след протеста им вчера сутринта пред училището в Кочериново, вместо обещанието да пуснат водата им, по чешмите няма и капка, тоест не се спазва и десетчасовия сух режим. Там е приета декларация, в която се заявява готовност за крайни форми на протести: блокиране на магистрала "Струма", гражданско неподчинение, ако за града и района не бъде подадена поне ограничено като количество и часови график вода за пиене.

На 5-и септември е насрочена извънредна открита сесия на Общинския съвет в Кочериново с искане на заседанието да присъстват областният управител в Кюстендил Виктор Янев, депутати от региона, представители на Министерството на регионалното развитие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44